Chromium Picolinate 800 mcg 90db-os

Shop

Chromium Picolinate 800 mcg 90db-os

3,800 Ft

  • A króm szerepet játszik a sejtek energiafelszabadításában.
  • A króm támogatja a szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcserét.
  • A króm segít fenntartani az egészséges vércukorszintet, amely már a normális tartományban van.**
  • A króm nyomelemként olyan alapvető tápanyag, amelyre a szervezetnek minden nap szüksége van. A „nyom” kifejezés azt jelenti, hogy a króm olyan ásványi anyag, amely nagyon kis mennyiségben (kevesebb, mint 5 gramm) található meg a szervezetben, ami különösen fontossá teheti a króm-kiegészítő szedését. Króm formuláink tökéletesek vegetáriánusok számára, és élesztőmentes.

Nem tartalmaz mesterséges színezéket, aromát vagy édesítőszert, tartósítószert, cukrot, keményítőt, tejet, laktózt, szóját, glutént, búzát, élesztőt, halat, nátriumot nem tartalmaz.

 

Chromium Picolinate 800 mcg 90db-os

3,800 Ft

Kosárba
Vásárlás Most
Compare
Kategória:

A króm egy természetesen előforduló ásványi anyag, amelyet valószínűleg a drága autókerekekhez társítasz, nem pedig a diétás egészséghez.

A krómnak egy háromértékű krómként ismert formája azonban a cukor megfelelő anyagcseréjéhez szükséges alapvető fontosságú nyomelem.

A krómra rendkívül kis mennyiségben van szükség, azért nevezik nyomelemnek, mert csak nyomokban van szükségünk rá, de a szervezet nem tudja előállítani a szükséges mennyiséget. Csak abból tudjuk beszerezni, amit megeszünk, vagy a bevitt táplálékkiegészítőkből.

A króm ásványi anyagot először az 1790-es években azonosították Európában, de csak az 1960-as években értékelték fel, mint az emberi fogyasztás szempontjából fontos nyomelemet. Érdekes módon a tipikus amerikai étrend még ma is krómhiányos; becslések szerint az amerikaiak mindössze 10 százaléka jut elegendő krómhoz az étrendjéből. Miért van ez így?

Az egyik ok az, hogy a krómnak a sok élelmiszerben megtalálható különleges formája, a korábban említett háromértékű króm nem különösebben könnyen emészthető. Emellett néhány olyan élelmiszer, amely a leggazdagabb krómforrást kínálja számunkra, például a máj, a brokkoli és az élesztő, nem feltétlenül a legnépszerűbb élelmiszerek az amerikaiak körében. Végül pedig a sok ember magas cukortartalmú étrendje miatt a króm elveszik a szervezetből.

Még a főzés is problémát jelent. A króm egyszerűen nem tolerálja jól a feldolgozást vagy a magas hőmérsékletet, sőt, az ásványi anyagnak csak kis százaléka maradhat meg. Bizonyos esetekben a bűnös a finomítás. A króm a teljes kiőrlésű gabonák korpájában és csírájában található, pontosan azokban a részekben, amelyeket a szemcsék fehér lisztté történő feldolgozásakor eltávolítanak.

  • A króm minden típusú diétás étrendhez alkalmas, mivel támogatja a szénhidrát-, zsír- és fehérje-anyagcserét.
  • Mint alapvető nyomelem, a króm a glükóztolerancia-faktor (GTF) kulcsfontosságú összetevője, amely a szervezet cukorfelhasználását támogatja.
  • A krómot a diéta részeként használhatja, hogy segítsen fenntartani az egészséges vércukorszintet, amely már a normál tartományon belül van.
  • A króm részt vesz a sejtek energiafelszabadításában.
  • A króm részt vesz a szénhidrát anyagcserében.
  • A króm a valódi sörélesztőben található esszenciális nyomelem.
  • Vannak jelentések a króm koncentrációjának jelentős, életkorral összefüggő csökkenéséről, ami arra utalhat, hogy az idősebb emberek érzékenyebbek a króm kimerülésére, mint a fiatalabb felnőttek.

Funkciók

  • A króm különösen fontos a zsírok és szénhidrátok anyagcseréje szempontjából.
  • Fontos továbbá az inzulinnal (a vércukorszint szabályozásában fontos hormon) való együttműködésben, valamint a vércukor (glükóz) sejtekbe történő szállításában, ahol az energiaként felhasználható. A króm a GTF (Glükóz-tolerancia faktor) nevű vegyület kialakításában betöltött szerepe miatt létfontosságú a vércukorszint egyensúlyának fenntartásában.
  • Aktiválja az enzimeket, amelyek számos, az általános egészséghez szükséges kémiai reakciót hajtanak végre.
  • A króm részt vesz a DNS felépítéséhez szükséges nukleinsav anyagcseréjében.

Források

A króm jó forrásai közé tartoznak:

Raktárkészletet nem tartunk a termékeket kifejezetten rendelésre szerezzük be 24-72 óra alatt)

Fontos figyelmeztetés: A www.startvitamin.com webshop által rendelésre beszerzett termékek nem gyógyszerek, azaz ezek a termékek a magyar jogszabályok szerint nem rendelkeznek hivatalosan betegséget gyógyító vagy megelőző hatással. Az élelmiszerek, táplálék-kiegészítők és speciális – gyógyászati célra szánt – tápszerek fogyasztása nem helyettesíthetik, hanem kiegészíthetik a hagyományos orvosi (pld. onkológiai) terápiákat.

A kezelések előtt , között és befejeztével érdemes odafigyelni a vitaminok és nyomelemek bevitelére, valamint a szervezet méregtelenítésére.

Vásárlói vélemények
0
0 minősítések
5 Csillag
0%
4 Csillag
0%
3 Csillag
0%
2 Csillag
0%
1 Csillag
0%
Vélemények

Nincsenek vélemények még.

Írj egy ügyfél felülvizsgálat

Az első felülvizsgálat “Chromium Picolinate 800 mcg 90db-os”

0
X